„Stres na radnom mjestu strojovođe: psihološki i zdravstveni aspekt“

Sindikat strojovođa Hrvatske (SSH) u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Službom za medicinu rada provodi projekt financiran sredstvima Europske unije pod nazivom „Strojovođe su uvijek naprijed- jačanje uloge strojovođa za uspješniji socijalni dijalog“. Ukupna vrijednost projekta je 707.958,53 kuna te je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta je jedna godina. Projektne aktivnosti su započele 4. listopada 2018. godine, a predviđen je njihov završetak 3. listopada 2019. godine.

 

Projekt je usmjeren jačanju kapaciteta sindikata strojovođa za efikasnije djelovanje u zaštiti dostojanstva i prava radnika na sektorskoj razini. Svrha projekta je unaprijediti socijalni dijalog kroz razvoj i jačanje kapaciteta SSH na nacionalnoj, sektorskoj i međunarodnoj razini. Ciljnu skupinu projekta čine povjerenici, članovi radničkih vijeća u poduzećima unutar željezničkog sektora, povjerenici zaštite na radu i drugi članovi Sindikata strojovođa Hrvatske.

U sklopu projekta održane su radionice pod nazivom „Stres na radnom mjestu strojovođe: psihološki i zdravstveni aspekt“

Dana 6. i 7. ožujka 2019. godine u Daruvarskim toplicama, 13. i 14. ožujka 2019. godine u Tuheljskim toplicama i 27. i 28. ožujka 2019. godine u Termama Topusko, djelatnice HZJZ-a Službe za medicinu rada Helena Koren, mag. psih. i Ines Kovačević Cvetko, dr. med. spec. medicine rada i sporta održale su stručne radionice u sklopu projekta „Strojovođe su uvijek naprijed- jačanje uloge strojovođa za uspješniji socijalni dijalog“ koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.