Stručni skup „Rizici u poljoprivredi i mjere zaštite na radu“

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i Hrvatske udruge poslodavaca, 4. listopada 2019. u Vukovaru je održan stručni skup „Rizici na poslovima u poljoprivredi i mjere zaštite na radu“. Skupu su prisustvovali djelatnici Službe za medicinu rada Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željka Sokolović Pavić, dr. med., spec. med. rada i sporta i Zlatko Šarić, dipl. ing. agronomije.

Izlaganja je započeo načelnik Sektora zaštite na radu u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, g. Jere Gašperov, prikazom stanje ozljeda na radu u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2017. – 2018. godine za djelatnost poljoprivrede.

Dr.  Željka Sokolović Pavić održala je predavanje pod nazivom „Zdravstveni rizici u poljoprivredi“, dok je Zlatko Šarić prezentirao rad „Rizici i mjere zaštite na radu u poljoprivredi“.

Voditelj Službe za zaštitu na radu tvrtke „Vupik“ d.d. g. Petar Marinčić i voditelj Službe za zaštitu na radu u PIK-u Vinkovci iznijeli su primjere dobre prakse i provedbu zaštite na radu u svojim tvrtkama. Na kraju stručnog skupa je g. Krunoslav Kovačević, inspektor u Državnom inspektoratu, PJ Osijek pričao o iskustvima tijekom nadzora u djelatnosti poljoprivrede.